זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 40 דקות מספר מנות: 6-8 אנשים דרגת קושי: קלה

מצרכים


הבצק

  • 185 גר' קמח
  • 20 גר' שמרים לחים
  • 2 ביצים (100 גר')
  • 90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 40 מ"יל חלב
  • 5 גר' מלח
  • 30 גר' סוכר

 

 

למלית ריקוטה

  • 150 גר' ריקוטה פרסקה
  • 50 גר' שמנת של פעם
  • 50 גר' גבינה 9%
  • 2 חלמונים
  • 25 גר' פודינג וניל
  • 40 גר' סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל גרגרים

 

אופן הכנה


אופן הכנת המלית:

  • לערבב את כל החומרים יחד עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים

 

אופן הכנת העוגה:

  • מערבבים במיקסר את ה: קמח, סוכר, שמרים.
  • מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב, ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד
  • מוסיפים מלח וחמאה מערבבים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דק' עד לקבלת בצק רך
  • מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בעובי 5 מ״מ, אורך 50 ס״מ,  רוחב 10 ס״מ.
  • מורחים שכבה אחידה של המלית,
  • מגלגלים  את הבצק לרולדה ארוכה, מקפלים לשניים. ומגלגלים לצורת בורג.
  • מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים כשעתיים בסביבה לחה 30 מעלות
  • מזגגים מעל ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 20-30 דקות.
  • מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.