זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 40 דקות מספר מנות: 6-8 אנשים דרגת קושי: קלה

מצרכים


לבצק:

350 גר'בצק עלים חמאה

 

 לתפוחים אפויים:

12 תפוחי גרנדסמיט קלופים וחצויים

100 גר' חמאה רכה

חצי כוס סוכר דמררה

 

לקרמל:

כוס סוכר

חצי כוס מים

 

לגלזורה קרמל:

150 גר' נפא'ז (ניתן למצוא בחנויות המתמחות בחומרי גלם)

חצי כוס סוכר

רבע כוס מים

אופן הכנה


  • תפוחים- קולפים את התפוחים ,חותכים לחצאים ומגלענים
  • על תבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים את החמאה ומפזרים את סוכר הדמררה ומניחים את התפוחים
  • אופים כ 10 דק' ב 170 מעלות ומקררים
  • בצק עלים- יש להפשיר את בצק העלים כשעה בקירור, לפרוס על מגש מרופד בנייר אפייה ולקרוץ עיגול בקוטר 21
  • קרמל- לבשל סוכר עד שיהפוך להיות קרמל, למזוג את המים בזהירות ולערבב תוך כדי בישול עד לקבלת סירופ קרמל סמיך
  • גלזורה קרמל: לבשל סוכר עד שיהפוך להיות קרמל, למזוג את המים בזהירות ולערבב תוך כדי בישול עד לקבלת סירופ קרמל להוסיף את הנפאז ולערבב עד להמסה.

 

 

הרכבת העוגה

  • יוצקים את סירופ הקרמל לתבנית סגורה, מסדרים את התפוחים כמניפה צפופה
  • מניחים את עיגול הבצק עלים על התפוחים ומהדקים בדפנות
  • אופים כ 40 דק' ב 170 מעלות ומקררים.
  • הופכים את העוגה על רשת ויוצקים מעל את גלזורת הקרמל ניתן ליישר את הגלזורה בעזרת פלטה
  • מעבירים את העוגה המצופה ומגישים בטמפרטורת החדר
  • ניתן לחמם ולהגיש עם גלידה וניל לצד העוגה