זמן הכנה: זמן אפייה: מספר מנות: דרגת קושי:

מצרכים


תבנית מרופדת בנייר אפיה

עוגיות:

270 גרם שוקולד מריר

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

70 גרם חמאה

260 גרם קמח (2 כוסות)

30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)

10 גרם אבקת אפייה (1 כף)

2 טיפות תמצית וניל

1/2 פקק ברנדי

4 ביצים

120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

אופן הכנה


  • ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד עד להמסה מלאה.
  • בסיר נפרד ממיסים את החמאה עד להמסה מלאה.
  • מעבירים את השוקולד המומס והחמאה המומסת למערבל מזון, ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב  את כל שאר המרכיבים, למעט אבקת הסוכר.
  • מעבירים למקרר למשך לילה שלם ומוציאים.
  • מחממים תנור ל -170 מעלות.
  • יוצרים כדורים, מצפים באבקת סוכר ומניחים בתבנית
  • אופים כ-12 דקות, מוציאים, מצננים ומגישים

  *בן מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את השוקולד ומחממים עד להמסה מלאה.