זמן הכנה: זמן אפייה: מספר מנות: דרגת קושי:

מצרכים


תבנית סיליקון אישיות משומנות בחמאה מומסת

הבצק:

250 גר' קמח (1 + 3/4 כוסות קמח)

1 כף סוכר

80 מ"ל חלב (1/3 כוס)

3 ביצים (מס' 3)

25 גר' שמרים

1/2 כפית שטוחה של מלח

 

הסירופ:

600 גר' סוכר (3 כוסות)

1 + 1/2 ליטר מים

1 מקל וניל חצוי לאורכו

קליפות מתפוז אחד מגורדות עם קולפן

1/2 כוס רום לבן

ציפוי פטל אדום  (אופציונאלי)

500 גר' מחית פטל

250 גר' סוכר (1+ 1/4 כוס)

15 גר' פקטין (מייצב – ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה)

1/2 לימון סחוט

 

קרם קצפת:

500 מ"ל שמנת מתוקה

50 גר' אבקת סוכר (כ-1/3 כוס)

20 גר' פודינג וניל  (2 כפות גדושות

קישוט:

פירות יער טריים/דובדבני אמרנה או תותים טריים

אופן הכנה


אופן הכנת הבצק:

  • להמיס את השמרים בחלב פושר (שחומם טיפה במקרו-גל) תוך כדי ערבוב
  • להוסיף קמח, סוכר וביצים ולערבב כ-2 דקות במהירות איטית במיקסר עם בוחש גיטרה.
  • להוסיף את החמאה והמלח ולערבב 3 דק במהירות בינונית
  • מכסים ומניחים בצד כ-חצי שעה, על מנת שהתערובת תכפיל את עצמה
  • לאחר שהבצק תפח, מערבבים שוב במיקסר  2-3 סיבובים, על מנת להוריד את הנפח.
  • משמנים את תבניות הסיליקון בחמאה מומסת  ומזלפים פנימה את הבצק, עד לגובה תבנית הסיליקון (אפילו טיפה פחות)
  • מניחים בצד כחצי שעה לצורך הכפלת הנפח (ללא כיסוי)
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 25 דק', עד לקבלת צבע שחום
  • מוציאים ומצננים
  • חותכים פרוסה דקה מחלקה העליון (הרחב) של הסברינה ומניחים בצד

הסירופ:

  • מרתיחים את כל החומרים יחד בסיר גדול, למעט הרום
  • לאחר רתיחה להנמיך לאש הקטנה ביותר ומוסיפים את הרום.
  • תוך כדי מכניסים פנימה את הסברינות, כשהצד החתוך כלפי מעלה
  • לאחר 2 דק' הופכים את הסברינות לדקה נוספת, מוציאים ומניחים בתבנית עמוקה.
  • מעביר למקרר למשך 3 שעות.

ציפוי פטל אדום – אופציונאלי:

  • מערבבים את הסוכר עם הפקטין
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מרתיחים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את הסברינות למשטח עם רשת ויוצקים באמצעות מצקת  התערובות מעל הסברינות עד לכיסוי מלא
  • מכניסים למקרר לשעה נוספת

קרם קצפת:

  • מקציפים את כל המרכיבים יחד לקצפת יציבה
  • מזלפים מעל הסברינות באמצעות שק זילוף וצנתר משונן בקוטר 15 מ"מ .

קישוט:

  • מקשטים עם דובדבנים, פירות יער או תותים טריים