-
זמן הכנה:
-
כמות:
בצק לאוזני המן
300 גרם חמאה
400 גרם קמח
160 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח דק
60 גרם (3 יח) חלמון
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים. מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים והמלח עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לכשעתיים לפחות.
למילוי
50 גרם חמאה רכה
50 גרם פיסטוק טחון
50 גרם ביצה ( יח' 1)
50 גרם סוכר
30 גרם קמח
10 גרם מחית פיסטוק ( להשיג בחנויות המתמחות)
כפית 1 רום
1/2 כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד
גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הסוכר, גרידות ההדרים ותמצית הוניל עד לקבלת מקרם רך ואוורירי. תוך כדי מקפידים לגרד את דפנות הקערה. מוסיפים את הביצה בהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים את הפיסטוק הטחון, הקמח והרום ומערבבים היטב.מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 9 מ"מ מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ. קורצים עגולים בקוטר 7.5 ס"ממזלפים במרכז כל עיגול כ 15 גרם מהמילוי. יוצרים צורה של אוזן המן ומסדרים על מגש עם נייר אפיה אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 15 דק ומצננים.
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
45 גרם שמן קנולה או כל שמן נייטרלי אחר
50 גרם פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. טובלים כל אוזן המן בציפוי ומניחים על רשת.
מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים ומניחים ליבוש.
בתאבון!