צבעוניים, מתקתקים, עגולים, מושלמים. המקרונים הצרפתים אומנם מורכבים להכנה ודורשים דיוק מירבי אבל כשעושים את זה נכון – התוצאה פשוט Formidable. כל מה שרציתם לדעת על הקינוח האולטימטיבי לפסח
אפילו שאין בהן קמח או חמאה, עוגיות המקרון הפריזאיות והאסתטיות כל כך הן מקור לפינוק אמיתי – על אחת כמה וכמה בחג הפסח. אז נכון שאפשר ליהנות מהן כל השנה, אבל החלטנו שחג החירות – כלומר חירות מעוגיות הבוטנים והקוקוס – הוא זמן מצוין לחקור את העוגיות האווריריות האלה לעומק
.
קצת היסטוריה
את הפרט הזה הצרפתים אולי מעדיפים לשכוח, אבל למעשה עוגיות המקרון נוצרו לראשונה באיטליה דווקא, אלא ששם עצרו בעוגייה אחת, ללא מילוי, אי שם במאה השמינית לספירה, שם הוכנו בידי נזירים מוונציה. לצרפת הגיעו המקרונים בתקופת הרנסנס, באמצעות קתרין דה מדיצ'י, שהביאה איתה את הקונדיטורים שלה לצרפת ואלה הכינו את העוגיה האוורירית והטעימה.
מי שהמציא את המקרון כפי שאנחנו מכירים וחולמים עליו, הוא הקונדיטור הנודע פייר דה פונטיין, שהפך אותן לעוגיות סנדוויץ' ומילא אותן במליות שונות. אגב, בין אם אתם מעדיפים את הגרסה האיטלקית ובין אם את הצרפתית, פירוש השם בשתי השפות, דומה: מרקם רך.. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבת הבצק, מוציאים ומצננים.
החלטתם להתמודד עם המתכון המורכב בבית?
חשוב לדעת שהמילה שמגדירה היטב את הסוד להצלחת הכנת המקרונים היא דיוק. אם אפייה מצריכה היצמדות למתכון על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר – כשזה מגיע למקרונים – כאן עליכם להיצמד לרמת המיליגרם. כשחושבים על זה, הגיוני שעוגיות כל כך מושלמות הן תוצאה של מלאכת מחשבת אמיתית.
כל מתכון בסיסי של מקרונים מכיל את המרכיבים הבאים: שקדים טחונים, חלבונים, סוכר ואבקת סוכר. את כולן יש לשקול במשקל דיגיטלי מדויק. בנוסף ישנן המליות השונות בהן בחרנו ובהתאם גם את צבעי המאכל. עוד כמה טיפים: על השקדים להיות טחונים היטב (חתיכות גדולות ייחרבו את העוגיות) ורצוי שהחלבונים ישהו בטמפרטורת החדר מינימום 24 שעות – מה שגורר ריח לא נעים – אבל באקלים כמו שלנו, אפשר לאחסן את החלבונים במקרר למשך יומיים לפחות ולהוציא אותם מספר שעות לפני תחילת ההכנה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. המטרה, בין היתר היא לאדות את המים שנמצאים בחלבון.
למקרה ותהיתם מדוע חלבונים טריים לא מתאימים להכנת המקרונים, התשובה היא שחלבונים טריים מגדילים את נפחם בצורה משמעותית מאלה המיושנים ועל כן עוגיות המקרון העדינות עשויות להתפוצץ בזמן האפייה. חשוב לציין כי יש כאלה שמורדים במוסכמה הזאת ומשתמשים בחלבונים טריים בכל זאת – ואיכשהו זה עובד להם.