הצטרפו לmy roladin

מתכון למילפיי לב שיקרב את הלבבות שלכם

  • זמן הכנה: 5 שעות
  • כמות: 3 לבבות

הוונלטיין, כמה חיכינו לו, היום הזה בשנה שמקרב את הלבבות של כולנו, ולא רק של בני זוג, גם של המשפחה ושל החברים.

יום חגיגי שמביא איתו את כל הפינוקים והאהבה שלה אנו זקוקים.

לכבוד היום הכה מיוחד הזה, פינקנו אתכם במתכון ייחודי של מילפיי לב, בדיוק כמו שהקונדיטורים של רולדין מכינים, עכשיו אתם יכולים להכין את הקינוח המושלם ליום כזה אוהב.

הכנת הבצק – 900 גרם בצק:

170 מ"ל מים

5 מ"ל חומץ 5%

15 גרם מלח ים

400 גרם קמח

60 גרם חמאה רכה

הכנה:

  1. מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את המים, החומץ והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח והחמאה ולשים במהירות איטית עד קבלת בצק גמיש ואחיד.
  3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 5 ס"מ.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.


יצירת קיפולי בצק:
לקיפולי הבצק- 250 גרם חמאה

מניחים את החמאה במרכז נייר האפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לריבוע בגודל של 20*20. מצננים במקרר עד השימוש.

הכנה:

  1. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 60*20. מניחים את ריבוע החמאה על צד אחד של הבצק ומכסים עם הצד השני, כמו שסוגרים ספר ומהדקים את השוליים.
  2. מרדדים שוב למלבן בגודל 40*20 ס"מ. מקפלים את קצוות המלבן משני הצדדים לכיוון מרכז הבצק. וקפלים שוב כמו שסוגרים ספר ( קיפול 4 ).
  3. מקררים את הבצק.
  4. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות ומרדדים שוב למלבן בגודל 60*15. מקפלים קיפול מעטפה ( קיפול 3). עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.
  5. חוזרים סיבוב נוסף על הקיפולים ( קיפול 4 + קיפול 3 ).
  6. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעתיים. מכאן ואילך הבצק נשמר כחודש ימים בהקפאה.

הכנת המילפיי- אפיית הבצק

בצק עלים מוכן לפי המתכון מעלה
50 גרם חמאה מומסת
סוכר לזרייה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 2.5 מ"מ.
  3. מעבירים את הבצק לנייר האפייה.
  4. דוקרים את פני הבצק במזלג, מברישים בחמאה ומפזרים מעל שכבה אחידה של סוכר.
  5. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומעליו מניחים תבנית אפייה נוספת כמשקולת.
  6. מכניסים לאפייה כ- 30 דקות.
  7. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור מסירים את התבנית מעלה ( המשקולת ) מעלים את חום התנור ל- 200 מעלות ומחזירים לאפייה כ- 2 עד 3 דקות או עד שהסוכר הופך לקרמל, מצננים כ- 10 דקות ולאחר מכן קורצים בעדינות בעזרת רינג 3 צורות לב.

שומרים בצד עד ההרכבה.

ממשיכים אל הקרם דיפלומט

בכדי להכין את קרם הדיפלומט, ראשית יש להכין קרם פטיסייר:

300 מ"ל שמנת מתוקה
700 מ"ל חלב 3% שומן
200 גרם סוכר
1 מקל וניל
10 חלמונים (200 גרם)
60 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה

הכנה:

הכנת קרם הפטיסייר

  1. בקלחת מניחים מקל וניל חצוי , שמנת מתוקה, חלב  ו – 100 גרם סוכר. מביאים לרתיחה.
  2. בקערה נפרדת מניחים חלמונים, הסוכר שנותר וקורנפלור , טורפים היטב עד בלילה חלקה ללא גושים.
  3. מוזגים את החלב הרותח אל בלילת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת ויוצרים השוואת טמפרטורות.
  4. מחזירים את הבלילה לקלחת ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד הופעת בועה ראשונה או קבלת קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, טורפים היטב עד קרם חלק.
  5. מעבירים את הקרם לקערה , מכסים את פני הקרם עם ניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום ומצננים במקרר לפחות כשלוש שעות .

לקרם דיפלומט:
350 גרם קרם פטייסיר מתוך המתכון מעלה
2 גרם אבקת ג'לטין מושרית ב-10 מ"ל מים
350 מ"ל שמנת מתוקה
15 גרם אבקת פודינג וניל אינסטנט

הכנה:

  1. מניחים את השמנת ואבקת הפודינג בקערת המיקסר ומקציפים לקצפת די יציבה. מקפלים את הקצפת אל קרם הפטיסייר עד קבלת קרם חלק.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 20 ס"מ.

להרכבת העוגה:

  1. מניחים עלה ראשון כאשר הקרמל כלפי מעלה.
  2. מזלפים טיפות של קרם על שטח כל העלה.
  3. מניחים עלה נוסף וחוזרים על פעוללת הזילוף, סוגרים עם עלה שלישי , בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

אופציה לקישוט:
מניחים מקרונים בטעמים שונים על העוגה.

ואפשר גם קצת תותים למראה רומנטי ❤️

 

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים
דלג לתוכןכפתור לפתיחת תפריט נגישותHandicapped logo whiteHandicapped logo black

תפריט נגישות

הצהרת נגישות