- זמן הכנה: 20 דקות
- כמות: 6-8 אנשים
מצרכים
לבצק:
350 גר'בצק עלים חמאה
לתפוחים אפויים:
12 תפוחי גרנדסמיט קלופים וחצויים
100 גר' חמאה רכה
חצי כוס סוכר דמררה
לקרמל:
כוס סוכר
חצי כוס מים
לגלזורה קרמל:
150 גר' נפא'ז (ניתן למצוא בחנויות המתמחות בחומרי גלם)
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים
אופן הכנה
- תפוחים- קולפים את התפוחים ,חותכים לחצאים ומגלענים
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים את החמאה ומפזרים את סוכר הדמררה ומניחים את התפוחים
- אופים כ 10 דק' ב 170 מעלות ומקררים
- בצק עלים- יש להפשיר את בצק העלים כשעה בקירור, לפרוס על מגש מרופד בנייר אפייה ולקרוץ עיגול בקוטר 21
- קרמל- לבשל סוכר עד שיהפוך להיות קרמל, למזוג את המים בזהירות ולערבב תוך כדי בישול עד לקבלת סירופ קרמל סמיך
- גלזורה קרמל: לבשל סוכר עד שיהפוך להיות קרמל, למזוג את המים בזהירות ולערבב תוך כדי בישול עד לקבלת סירופ קרמל להוסיף את הנפאז ולערבב עד להמסה.
הרכבת העוגה
- יוצקים את סירופ הקרמל לתבנית סגורה, מסדרים את התפוחים כמניפה צפופה
- מניחים את עיגול הבצק עלים על התפוחים ומהדקים בדפנות
- אופים כ 40 דק' ב 170 מעלות ומקררים.
- הופכים את העוגה על רשת ויוצקים מעל את גלזורת הקרמל ניתן ליישר את הגלזורה בעזרת פלטה
- מעבירים את העוגה המצופה ומגישים בטמפרטורת החדר
- ניתן לחמם ולהגיש עם גלידה וניל לצד העוגה