- זמן הכנה: שעה וחצי
- כמות: כ- 10 מנות אישיות גדולות
מתכון טרמיסו
לבסיס:
120 גרם חלבונים
120 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
50 גרם ביצים
30 גרם חמאה
30 גרם שוקולד מריר
20 גרם קמח
20 גרם קקאו
40 גרם אבקת שקדים
** אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם סוכר.
מוסיפים בהדרגה חלמונים וביצים.
ממיסים שוקולד עם חמאה, מוסיפים ומערבבים.
מוסיפים קמח, קקאו ואבקת שקדים ומטמיעים בבלילה בקיפול.
מעבירים לתבנית 20*30 ס״מ,
ואופים 12-15 דקות בתנור שחומם מראש על 170°.
לאחר האפייה מניחים לעוגה להצטנן,
וקורצים פס עם רינג 26*8 ס״מ.
לגנאש:
176 גרם שמנת מתוקה
53 גרם גלוקוזה
5 גרם קפה נמס
177 גרם שוקולד חלב
53 גרם שוקולד מריר
35 גרם חמאה
** אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמנת מתוקה, גלוקוזה וקפה נמס,
וכשחם מוזגים לקערה ובה השוקולדים וחמאה,
מערבבים עם מטרפה להמסת השוקולד.
את זה מוזגים לעוגה.
לבישוקטים:
9 יח׳ בישקוטים
** לסירופ שוקולד:
61 גרם מים
260 גרם סוכר
30 גרם פולי קפה
30 גרם קקאו
שוט אספרסו
** אופן ההכנה:
מכינים בקלחת את סירופ הקפה,
טובלים את הבישקוטים,
חותכים יפה שיכנסו בתבנית ומסדרים בשכבה בתבנית
למוס מסקרפונה:
600 גרם שמנת מתוקה
43 גרם אבקת סוכר
40 גרם ספוג ג׳לטין מומס (6 גרם גלטין+34 גרם מים)
213 גרם גבינת מסקרפונה רכה (להוציא מהמקרר לפני ההכנה לטמפ בחדר)
55 גרם חלמונים
51 גרם סוכר
** אופן ההכנה:
מערבבים מים עם ג׳לטין וממתינים 15 דק לקבלת ספוג ג׳לטין, לאחר מכן ממיסים 20 שניות במיקרו להמסה.
את זה מערבבים עם גבינת מסקרפונה.
מערבבים חלמונים וסוכר, עם תערובת המסקרפונה.
מקציפים יחד שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה.
ומאחדים בין 2 הקערות.
מוזגים את המוס לתבנית,
מקפיאים לילה ואז למחרת מפדרים קקאו להגשה.