- זמן הכנה: שעתיים (כולל זמן מנוחה לבצק)
- כמות: 20 יחידות
מצרכים
400 גרם ריבת תות איכותית
בצק פריך:
קמח 200 גרם
חמאה 120 גרם
אבקת סוכר 80 גרם
ביצה 1 ( מדיום)
פרג 20 גרם
שקדים טחונים 25 גרם
תמצית וניל כפית 1
מרציפן לזילוף:
מרציפן 200 גרם
חלבון ביצה 50 גרם
אופן הכנה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה (קרה, חתוכה לקוביות) וקמח עד לקבלת פירורים אחידים
מוסיפים את אבקת הסוכר, השקדים הטחונים והפרג ומערבבים. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה כשעה.
בינתיים מערבבים את המרציפן וחלבון הביצה במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מניחים עטוף בניילון נצמד עד לשימוש
מרדדים את הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ בערך וקורצים עם קורצן לב 20 יח'
מסדרים על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 10-12 דק עד להזהבה.
מקררים ומזלפים בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן קטן מסגרת של מרציפן. אופים שוב כ 7-10 דק' עד להזהבה קלה. מקררים
מחממים את ריבת התות ומזלפים בתוך הלבבות