לחם הוא מוצר המזון הבסיסי והפופולרי ביותר בעולם ואם בעבר היינו רגילים לסוגים בודדים של לחמים, אז היום נוכל לבחור ולדייק לנו את הלחם האהוב והטוב עבורנו מתוך מבחר עצום:
לחם לבן, דגנים, כוסמין, שיפון ועוד, הם רק חלק קטן של טעמים הנמצאים בקטגוריה, אבל בשנים אחרונות, יש סוג אחד שעלה לגדולה, שלא לומר זכה לתהילה רבה.
יש לו טעם מופלא ותוסס והוא הפך לאחד הלחמים הנמכרים ביותר בישראל, הרי הוא לחם המחמצת.
המחמצת הוא לחם המורכב מבלילה מותססת של קמח ומים המעניקים "בית חם" להתרבות זני חיידקים ושמרי בר טבעיים הנותנים לבצק יכולת התפחה וטעם ייחודי ללא רכיבים חיצוניים נוספים. את התערובת ניתן להכין מכמה סוגים של קמחים. אנחנו ברולדין למשל, מייצרים את המחמצת עם מגוון קמחים, ביניהם שיפון, כוסמין, קמח מלא וקמח לבן.
עם טעם ייחודי ויתרונות בריאותיים רבים מצליח המחמצת לכבוש לבבות ולהגיע כמעט לכל בית בישראל.
הוא רך בטירוף מבפנים, מאוד קראנצ'י, טעים ברמה שכיף לנגוס בו אפילו בלי ממרח (תודו שניסיתם!) ואם עושים ממנו כריך, אז בכלל אין מי שיכול לסרב לו.
אז מה הופך את לחם המחמצת לכל כך מוצלח?
הכנת המחמצת כוללת התססת קמח ארוכה, דבר המאפשר ספיגה טובה יותר של המינרלים כמו ברזל, סידן ואבץ.
מה זה ארוכה? למעשה, הכנת מחמצת היא תהליך לא קצר בכלל שעשוי לקחת מספר ימים,תלוי בסוג המחמצת שנבחר להכין.
ישנם שני סוגים של מחמצות ולכל אחד הייחוד שלו:
הסוג הראשון הוא המחמצת הנוזלית – אותו מתסיסים כ-24 שעות, דבר המעניק ללחם קלילות ואוויריות, לדוגמא: הלחם הסיציליאני שלנו, הסלק, והכפרי.
הסוג השני הוא המחמצת הקשה – אותו מתסיסים 48 שעות, כאשר הטעם המתקבל הוא טעם עשיר עם תחושה של "דחיסות", כמו לחם האגוזים והצימוקים שלנו.
במסגרת ההתססה של המחמצת מזינים את התערובת בקמח ומים בכמה סבבי "הזנה", ממש מטפחים ומגדלים אותה.
ככל שנזין את התערובת, כך היא תהיה פעילה יותר ותעניק ללחם את היתרונות שכל כך מאפיינים אותו:
קל לעיכול –הליך ההתססה הארוך לוקח בין 24-48 שעות, מה שגורם לפירוק העמילנים והגלוטן ע"י האנזימים ובכך הלחם קל יותר לעיכול עם סיכוי קטן באופן משמעותי לפתח רגישות לגלוטן.
מכיל פחות סוכר- מרבית הגלוקוז שבקמח הלבן מתפרק בהתססה והופך לחומצה לקטית ולכן לחם המחמצת מכיל פחות ממנו לעומת לחמים אחרים
ערך תזונתי גבוה יותר- לחם המחמצת מכיל בתוכו ויטמינים כגון: ויטמין B1 וחומצות לקטיות המסייעות בהפחתה של החומצה הפיטית (המונעת מהמינרלים להיספג) ובשחרור נוגדי חמצון שונים.
ומה לגבי הטעם המיוחד? יש המכנים את טעמו של המחמצת כ"עמוק ומורכב". האמת? מזדהים לגמרי.
אנחנו ברולדין, גאים בכל מחמצת ומחמצת שלנו ואופים כל אחד מהלחמים שלנו בעבודת יד עם המון אהבה ותשומת לב.
כחלק מהחזון החדשני שלנו והאהבה להפתעות טעימות, הבאנו לכם את לחמי השף – הפתעות חמות מהתנור שיוצאות לעיתים קרובות במהדורה מוגבלת – מוזמנים להתעדכן!
במגוון הלחמים שלנו תוכלו למצוא מחמצת זיתים, מחמצת סלק, מחמצת אגוזים וצימוקים ועוד מגוון לחמים שאפינו עם כל הלב.
הזמנתם? בצעו את לחם המחמצת שבחרתם, תיהנו מרעש הפצפוץ הקראנצ'י שהוא תענוג לאוזניים ויאללה בתיאבון!