מצרכים
תבנית מרופדת בנייר אפיה
עוגיות:
270 גרם שוקולד מריר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
70 גרם חמאה
260 גרם קמח (2 כוסות)
30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)
10 גרם אבקת אפייה (1 כף)
2 טיפות תמצית וניל
1/2 פקק ברנדי
4 ביצים
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
אופן הכנה
- ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד עד להמסה מלאה.
- בסיר נפרד ממיסים את החמאה עד להמסה מלאה.
- מעבירים את השוקולד המומס והחמאה המומסת למערבל מזון, ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את כל שאר המרכיבים, למעט אבקת הסוכר.
- מעבירים למקרר למשך לילה שלם ומוציאים.
- מחממים תנור ל -170 מעלות.
- יוצרים כדורים, מצפים באבקת סוכר ומניחים בתבנית
- אופים כ-12 דקות, מוציאים, מצננים ומגישים
*בן מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את השוקולד ומחממים עד להמסה מלאה.