- כמות: 20 יחידות
20 יחידות בתבניות שקעים אישיות בקוטר 7 ס"מ
המרכיבים:
90 מ"ל חלב 3% שמן
50 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם שמרים טריים
3 ביצים בגודל בינוני (150 גרם)
300 גרם קמח
20 גרם סוכר
5 גרם (1 כפית) מלח ים
90 גרם חמאה מומסת
לסירופ:
700 גרם סוכר
1 ליטר מים
1 מקל וניל
30 מ"ל רום
30 מ"ל ליקר גרנד מרנייה
250 מ"ל מיץ תפוזים
לקרם שנטילי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם (2 כפות) אבקת פודינג וניל אינסטנט
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
גרגרים מ 1/2 מקבל וניל
להגשה:
דובדבנים טריים או דבדבני אמרנה מסוננים
אופן ההכנה:
לבצק:
- מניחים את החלב והשמנת בסיר ומחממים ל- 25 מעלות. מפוררים את השמרים ומערבבים היטב.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הבלילת החלב והשמרים, הביצים, הקמח, הסוכר והמלח ולשים המהירות בינונית 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד נוזלי
- מוסיפים את החמאה המומסת בלי לערבב. מכסים בניילון לא נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק עד להטמעה מלאה של החמאה.
- משמנים 20 תבניות שקעים אישיות בקוטר 7 ס"מ וממלאים אותן בבצק רק עד למחצית הגובה. מכסים בניילון לא נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות. אופים בתנור 15 דקות, עד שהסברינות מקבלות גוון שזוף. מצננים
להכנס הסירופ:
- מניחים בסיר את הסוכר, המים ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום, הליקר ומיץ התפוזים , מערבבים ומצננים.
להכנת קרם שנטילי:
- מניחים את כל המרכיבים בקערה ומקציפים לקצפת יציבה.
להכנת הסברינות:
- בעזרת סכין משוננת מיישרים את פני המאפים לגובה פני התבנית. מחלצים את הסברינות ומהתבניות ומניחים בסיר הסירופ כך שחלקן העליון (החתוך) פונה כלפי מעלה. ומבשלים מעלה, ומבשלים דקה מכל צד. מניחים כל סברינה על צלחת הגשה כשצדה החתוך פונה כלפי מטה. מצננים במקרר
- בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן מזלפים מעל קרם שנטילי ומניחים מעל דובדבן.