תבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'
הבצק:
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גר' קמח
1 חלמון (20 גרם)
1/2 כפית מלח
30 מ"ל מים
מילוי:
2 תפו"א גדולים
בצל לבן גדול
סלסלת פטריות שמפיניון
טימין טרי
מלח
פלפל שחור
רוטב רויאל:
23 גרם קמח
130 גרם חלב
200 גרם שמנת מתוקה 42%
1 כף קוטג'
2 ביצים
1 קורט פלפל שחור
1 קורט מלח
1 קורט אגוז מוסקט
מעל הקיש:
50 גרם פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
מקלפים ופורסים את תפו"א לפרוסות בעובי כ 1 ס"מ
מפזרים על מגש אפיה עם נייר אפיה ומזלפםי מעט שמן זית מעל. מפזרים מעט עלי טימין, מלח ופלפל
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 10-15 דק עד להשחמה. מצננים
חוצים את הפטריות לרבעים ( או חצאים אם הן קטנות)
פורסים את הבצל לפרוסות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית על לשקיפות
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה. מצננים
להכנת הרויאל:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבלילה אחת
להרכבת המאפה:
מנחים את פרוסות תפו"א בתחתית הקיש
מפזרים את הסצל והפטריות מעל באופן שווה
מוזגים מעל רויאל עד לשפת הקיש
מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 35-40 דק