- כמות: 15 סופגניות
מצרכים
המרכיבים לכ-15 סופגניות:
הבצק
1/2 ק"ג קמח לבן
150 מ"ל מים קרים
1/4 כוס סוכר (100 גרם)
ביצה גודל M (50 גרם)
1 חלמון ביצה
1 כפית מלח (5 גרם)
37 גרם שמרים טריים
45 גרם חמאה
1/2 כפית ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית רום
אופן הכנה
הכנת הבצק:
מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים, ומערבבים למשך דקה.
מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' .
מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.
מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה
מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.
ציפוי שוקולד מריר:
שמנת מתוקה 500 מ"ל
שוקולד מריר 625 מ"ל
שוקולד חלב 250 גרם
אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה
שופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת מסה אחידה
אגוזי לוז מקורמלים:
אגוזי לוז קצוצים גס 500 גרם
סירופ מייפל 100 גרם
חמאה 50 גרם
אופן ההכנה:
ממיסים בקערה בעזרת מיקרו את החמאה וסירופ המייפל ומערבבים היטב.
מערבבים אעם אגוזי הלוז
מפזרים את האגוזים על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 17 מעלות כ 10-15 דק עד להזהבה.
מקררים
להרכבת הסופגניה
מעדן יולו מריר
הרכבת הסופגניה
ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 את הסופגניה במעדן יולו מריר בחלקה העליון.
טובלים את הסופגניה בציפוי ומנערים היטב על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד .
מסדרים מעל את אגוזי הלוז