- זמן הכנה: 3 שעות
- כמות: 50 סופגניות
כ- 50 יח'
לבצק :
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים (פלוס שקית משפר אפיה)
120 גרם סוכר
80 גרם חמאה
100 גרם (2 יח') ביצים
40 גרם (2 יח') חלמונים
400-450 גרם מים קרים
כפית תמצית וניל
קורט מלח (15 גרם)
30 גרם ברנדי
אופן הכנת הבצק
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט הקמח והחמאה במהירות איטית כ 3 דק. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מניחים במקרר את הבצק עטוף בניילון נצמד למשך שעה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ 40 גרם. מכדררים לכדור הדוק. מניחים על מגש עם נייר אפיה ומכסים באופן רפוי עם ניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים עד להכפלה נפח.
בינתיים מחממים שמן בסיר עד לטמפ' של 175 מעלות.
מרימים כל סופגניה בזהירות בעזרת שפכטל והופכים לתוך השמן. מטגנים כ 2-3 דק מכל צד. מוצאים ומצננים.
למילוי:
300 מ"ל שמנת
75 גרם סוכר
100 גרם מסקרפונה
100 גרם מחית דובדבן
100 גרם מחית פטל קפואה
25 גרם קורנפלור
125 גרם חלמון ( כ-6 חלמונים)
50 גרם שוקולד inspiration פטל
50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מביאים לסף רתיחה בסיר את מחיות הפרי עם השמנת, החלב וגבינת המסקרפונה.
בקערה טורפים היטב את הסוכר, החלמונים, הווניל והקורנפלור
מוזגים בהדרגה תוך כדי ערבוב לתוך החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה ובעבוע. יוצקים על השוקולד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
שמים בקערה ומניחים ניילון נצמד על פני השטח למניעת קרום. שמים במקרר עד לשימוש.
לציפוי שוקולד
500 גרם שוקולד רובי
75 מ"ל שמן
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד והשמן על בן מרי.
לציפוי קרם שנטילי
500 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם פודינג וניל
40 גרם אבקת סוכר
10 גרם אבקת פטל ( להשיג בחנויות המתמחות)
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר, הפטל והפודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר צרפתי בינוני.
להרכבת הסופגנייה
נשיקות מרנג שבורות
שברי דובדבן/פטל פריז דריי (להשיג בחנויות המתמחות)
אבקת סוכר
הרכבה:
בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 ממלאים כל סופגנייה מלמעלה בקרם פירות היער.
טובלים כל סופגנייה בציפוי השוקולד עד למחצית הגובה.
מפזרים מעט שברי מרנג ושברי הדובדבן
מזלפים רוזטה של קרם שנטילי ורוד מעל ומפזרים מעט שברי מרנג ודובדבן
מנפים מעל מעט אבקת סוכר