- זמן הכנה: כשעה
מתכון לעוגת גבינה באסקית
בצק ברטון
75 גרם חמאה
90 גרם קמח
60 גרם סוכר
4 גרם אבקת אפיה
25 גרם חלמונים
1 גרם מלח דק
חצי כפית מחית וניל
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר והוניל.
מוסיפים בהדרגה את החלמונים. מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה.
מוסיפים את הקמח , אבקת אפיה והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לכשעתיים לפחות.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ . קורצים עיגולים בקוטר 22 ס"מ ומכניסים לתבנית .
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות ומצננים.
מלית גבינה
20 גרם קמח
550 גבינת שמנת 30%
200 גרם גבינת מסקרפונה
155 גרם סוכר
250 גרם ביצים
210 גרם שמנת מתוקה
14 גרם קורנפלור
חצי כפית מחית וניל
אופן הכנה
מערבבים יחד במיקסר גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה, וניל וסוכר.
מוסיפים ביצים בהדרגה
מוסיפים לאחר מכן את השמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוזגים לתבנית עם תחתית ברטון האפויה ומשמנים בספרי שמן.
אופים ב-200 מעלות כ-35 דקות.
בתאבון!