- זמן הכנה: 50 דקות
- כמות: 4-6 אנשים
לסבלה השקדים:
420 גרם קמח
260 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
160 גרם סוכר
50 גרם קמח שקדים
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח ים
לטופי:
800 גרם סוכר
450 מ״ל שמנת מתוקה
מקל וניל
50 גרם סירופ מייפל
קורט מלח ים אטלנטי
50 גרם חמאה רכה
800 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
להכנת הטופי:
- מניחים 200 גרם סוכר בסיר מעל אש בינונית. מבשלים לקרמל יבש ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- חוצים את המקל הווניל ומניחים בסיר עם השמנת המתוקהף סירופ המייפל והמלח ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את תערובת השמנת החמה לקרמל בהדרגה ותוך ערבוב. מוסיפים את החמאה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לרוטב חלק. מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים היטב.
להכנת העוגיות:
-
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3.5 מ"מ. מעבירים בזהירות לתבנית ומהדקים לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים 10 דקות.
- מניחים מעל את תערובת האגוזים. מכסים בנייר אפייה, משטחים לשכבה אחידה ומהדקים היטב.
- מסירים את נייר האפייה ומורידים את חום התנור ל- 160 מעלות. אופים 30 דקות נוספות.
- מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים בגודל 4*4 ס"מ