הצטרפו לmy roladin

פיסטוק חלבה ושוקולד

  • זמן הכנה: כשעה

מתכון לעוגת דבש פיסטוק חלבה ושוקולד

מתכון עוגת דבש:

קורט  קינמון טחון

1/3 כוס+כף (80 גר') סוכר

כפית (2 גר') סודה לשתיה

כפית (2 גר') אבקת אפייה

4 כפות (80 גר') דבש

1/2 כוס (80 גר') שמן קנולה

2 ביצים

1/4 כוס (60 גר') מים

כוס פחות כף (125 גר') קמח

תערובת  פיסטוק:

10 גרם סוכר חום כהה

25 גרם פיסטוק טחון

3 גרם שמן קנולה

מערבבים יחד סוכר, פיסטוק ושמן.

לפיזור מעל הבלילה:

20 שוקולד צ'יפס מריר

20 פיסטוק גרוס

30 חלבה וניל

אופן הכנה

מערבבים במיקסר עם מטרפה את הסוכר, דבש ,מים, שמן וביצים לתערובת אחידה .

מנפים יחד את הקמח ,קינמון, אבקת אפיה וסודה לשתייה ומוסיפים לתערובת עד למסה אחידה.

מרססים את התבנית בספרי שמן.

מוזגים מהבלילה עד כשני שליש גובה של תבנית אינגליש קייק קצרה.

מניחים על העוגה את תערובת הפיסטוק , חלבה, ושוקולד .

ובעזרת כף מערבלים בעדינות ליצירת דוגמת שיש.

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 35-40 דק, ובנעיצת סכין היא תצא יבשה.

מברישים את העוגה בסירופ דבש. מצננים את העוגה.

קישוט וציפוי העוגה:

ציפוי שוקולד מריר\חלב 

150 גרם שוקולד מריר / חלב

15 גרם שמן קנולה

קישוט מעל הציפוי

15 גרם פיסטוק גרוס

10 גרם קקאו גרוס

15 גרם חלבה

ממיסים בבן מארי את השוקולד עם השמן עד להמסה מלאה.

מורחים את הציפוי על העוגה כשהיא בתוך התבנית, בציפוי השוקולד ומעטרים מעל בפיסטוקים גרוסים, קקאו גרוס וחלבה (לפורר לפירורים קטנים).

מצננים ומשחררים מהתבנית להגשה.

ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר.

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים