- זמן הכנה: 45-50 דק'
- כמות: 2 תבניות אינגליש קייק קטנות
רכיבים
6 יח' ביצים
75 גרם דבש
125 גרם סוכר
75 גרם אבקת שקדים
120 גרם קמח
25 גרם אבקת קקאו
120 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר 55%
90 גרם חמאה
אופן הכנה
ממיסים את השוקולד והחמאה מעל אמבט מים חמים או במיקרו בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב.
מערבבים הקמח, הקקאו, אבקת אפיה, ואבקת השקדים
מערבבים את הביצים ביחד עם הסוכר והדבש לקבלת ומוסיפים את היבשים.
מערבבים את תערובת השוקולד
מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמחים והשמנות במהירות איטית
מקפלים בעדינות לקבלת מסה אחידה
יוצקים בתבנית אינגליש קצרה עד לגובה שני שליש התבנית
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 45-50 דק' ומצננים.
גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט – סוכריות צבעוניות
מביאים לסף רתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב בעזרת בלנדר מוט ומצננים מעט
יוצקים את הגנאש מעל העוגה בתוך התבנית ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות
מצננים ומגישים.
בתאבון!