מתוק, מלוח, עם שוקולד בלגי או עם סלמון מעושן, כשזה מגיע ללהתפנק כמו שצריך, מה שחשוב זה שהמאפה יהיה איכותי, מחומרי גלם איכותיים ומתכון מנצח. בואו נצלול פנימה, יהיה טעים.
קרואסון חמאה
כאן מדובר במאפה בגרסתו הקלאסית ביותר, כלומר כשמו כן הוא: עשוי מחמאה, בעל טעם ניטרלי וללא זיגוג סירופ סוכר מעל. בגלל שאינו מכיל סוכר שעובד באותה הגרסה גם עם ריבה וקפה וגם עם ביצה עלומה ורוטב הולנדז, סלמון, גבינות שונות כמו גאודה וגבינת קממבר וגם ירוקים כמו תרד מאודה, אספרגוס, עירית קצוצה, רוקט וכן הלאה. יאם.
פנקייק
הפנקייקים (בתרגום מילולי "עוגה במחבת"), מוכרים לרובנו בגרסה הקלאסית והטעימה של חביתיות במתקתקות עדינה עליהן מוזגים סירופ מייפל איכותי או רוטב שוקולד עשיר – כשהמהדרין מוסיפים גם אגוזים, גלידת וניל וקצפת. אבל המעדן האוורירי והטעים הזה עובד נהדר גם בגרסה המלוחה שלו. ברחבי הרשת תוכלו למצוא מתכונים נפלאים של פנקייקיים לא מתוקים, שמכילים מנגולד, תירס, פלפלים אדומים, גבינות מלוחות וכדומה. את המעדן הזה, שהופך מקינוח או בוקר מפנק לארוחה של ממש, ניתן להגיש לצד סלט ירוק ורוטב יוגורט רענן.
אזני המן
גם המאכל המסורתי הזה עבר עם השנים שדרוגים רבים. אם בעבר יכולנו למצוא בשווקים אזני המן ממולאים בלכל היותר פרג, תמרים או רחת לאקום, כיום ישנו שדרוג משמעותי גם בבצק עצמו שמכיל שקדים וחמאה וגם במילויים: שוקולד איכותי, אגוזים בקרמל, קרמל ובוטנים מלוחים, גבינה ומרמלדת משמש וכן הלאה. ואם זה המצב בגזרת המתוקים, אזני המן מלוחות הן שלב מתבקש באבולוציה של מאכל החג המסורתי הזה: אזן המן מבצק גבינות מלוח במילוי מוצרלה, ריקוטה וקראסט שומשום וזעתר. כן, זה טוב כמו שזה נשמע.
סופלה
מדובר באחד הקינוחים המורכבים ביותר להכנה – גם בגרסה המתוקה והשוקולדית וגם בגרסה המלוחה, הגבינתית והעשירה. התשובה לשאלה למה זה כל כך מסובך טמונה בפירוש השם – סופלה: "לתפוח". התוצאה האידיאלית של המנה הקלאסית הזאת היא שתהיה תפוחה, אוורירית כענן ויפה להפליא. התוצאה – שלא לומר – התאונה שעשויה להיגרם במהלך ההכנה: סופלה שקורס לתוך עצמו ומאבד את האווריריות הנדרשת לטובת מרקם עיסתי ומבאס. הסופלה עצמו, בשתי הגרסאות, עשוי בין היתר מביצים מוקצפות כהלכה, כאשר בגרסה המתוקה עושים שימוש בשוקולד מריר ואיכותי, ואילו בגרסה המלוחה תמצאו גבינות טובות, דוגמת אמנטל וגרוייר. שורה תחתונה, שיהיה בהצלחה.
מקרונס מלוח
את המקרונים הצבעוניים, האווריריים והכל כך טעימים, אפשר לומר שכולם כבר מכירים. אותן עוגיות מושלמות עשויות חלבון ביצה, סוכר ושקדים טחונים (כן כן הן כשרות לפסח), מגיעות בשלל גרסאות מקוריות. שתי עוגיות המקרון מכילות את אותה כמות סוכר במתכון הרגיל, אך לא נעשה שימוש בתמצית פירותית. השינוי הגדול מגיע במילוי, כאשר המכורים טוענים שהשילוב בין המתיקות העדינה של העוגייה לבין מילוי של גבינת עיזים, סלמון מעושן וחזרת, מוס פטריות, גבינת ריקוטה וכן הלאה פשוט אלוהי. נשמע חלום? מסכימים.
פחזניות
את המאפה הזה, העשוי מבצק רבוך (בצק שבושל), רובנו מכירים בעיקר בגרסתו המתוקה, הממולאת בקרם משתנה – או בגרסה המפונפנת יותר, האקלר. אבל גם כאן, ממש אין חובה למלא את הפחזנית דווקא בקרם וניל עשיר. שינוי קטן בתיבול הבצק ותוכלו למלא אותה בגבינת שמנת וסלמון, פטה כבד, מוס טונה, גבינות שונות או בקיצור – כל מה שיושב טוב בכריך קטן. יופי של פתיח לארוחה טעימה.
פיצה מתוקה
חד וחלק, הפיצה – המאכל האהוב בעולם בשבילכם – היא קודם כל מלוחה. אבל אם תשימו בצד את חיבתכם לתוספות כמו זיתים, פטריות, בצל, אננס, אנשובי ואקסטרה גבינה, אולי כדאי שתנסו את הפיצה בגרסתה המתוקה דווקא, שהולכת ותופסת את מקומה כטוויסט המתוק-מלוח הפופולרי הבא. אז איך זה עובד? הבצק אותו בצק – אבל בפזילה לעולם המתוקים עם אבקת קקאו שמשתלבת בתוכו. עוד אופציות: גרידת קליפת תפוז, חמאת בוטנים, סוכר חום וכמובן – חמאה. אחרי שהבצק המתקתק נמתח על גבי מגש הפיצה, עוברים לתוספות השונות: קרם שוקולד עשיר עם פרוסות בננה ותותים מעל, שבבי שוקולד, מרשמלו, סוכריות עדשים או בקיצור, כל מה שמפנק – הולך.