- זמן הכנה: כשעה
המתכון של בתיה שורק ל- bread פודינג מלוח
מצרכים:
לחם מחמצת זיתים של רולדין פרוס לקוביות
4 ביצים
1 מיכל שמנת 250 מ״ל (15% ומעלה)
כוס חלב 240 מ״ל
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כ-1/4 צרור עירית קצוצה
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (לבחירתכם)
מעט שמן זית- בהגשה
אופן הכנה:
בקערה משומנת מעט בשמן זית מניחים את קוביות הלחם, טורפים ביצים, חלב, שמנת מלח ופלפל ומוזגים את התערובת על גבי קוביות הלחם.
מוודאים שכל קוביות הלחם נספגות , מפזרים עירית וגבינה , בעזרת כף מזיזים קוביות כך שהגבינה והעירית יתפזרו גם בין הקוביות הלחם.
מניחים במקרר כחצי שעה שהלחם יספוג את הנוזלים.
אופים בתנור שחומם מראש טורבו 180 מעלות כ-30 דק׳ להזהבה יפה מאוד ומגישים
בתאבון!