הצטרפו לmy roladin

מוס Black Cookie Cream

  • זמן הכנה: כשעתיים
  • כמות: 2 עוגות בגודל 10x20 ס"מ

מתכון לעוגת מוס Black Cookie Cream

לבסיס בראוניז:
500 גרם בראוניז.

לקרם גבינה:
160 גרם גבינה לבנה 5% שומן
75 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 30% שומן
120 גרם שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן
150 גרם סוכר
גרגרים ממקל וניל אחד
6 גרם אבקת ג'לטין מושרית ב30 מ"ל מים
440 מ"ל שמנת מתוקה
15 גרם (1.5 כפות) אבקת פודינג וניל אינסטנט
150 גרם עוגיות אוריאו שלמות

לקראמבל אוריאו:
50 גרם עוגיות אוריאו, טחונות לפירורים
15 גרם חמאה מומסת

להגשה:

150 גרם שונטי לבן ( ראו מתכון בסיס מטה)
80 גרם עוגיות אוראו שבורות גס

קרם שונטי שוקולד לבן מתכון בסיס:
500 גרם שמנת מתוקה
מקל וניל אחד
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
4 גרם אבקת ג'לטין מושרית ב20 מ"ל מים

מניחים בסיר מחצית מכמות השמנת המתוקה. חוצים את המקל הווניל לאורכו, מגרדים בזהירות את הזרעים ומוסיפים לשמנת עם המקל ומביאים לרתיחה.
מניחים את השוקולד בקערה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים דקה לפני שטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. ממיסים את מסת הג'לטין, מוסיפים לתערובת וטוחנים לקרם חלק.
מוסיפים את השמנת הנותרת וטוחנים לקרם חלק.
מעבירים את הקרם לכלי סגור, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומצננים במקרר למשך הלילה.

להכנת הבסיס:
חמחממים תנור ל170 מעלות. משמנים רינג מרובע בגודל  20×20 ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מעבירים את בלילת הבראוניז לרינג והעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
אופים 15 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי וללא פירורים.

להכנת קרם הגבינה:
מניחים בקערת מיקסר את הגבינות, השמנת החמוצה, הסוכר והווניל ומקציפים לקרם חלק.
מחממים את הג'לטין עד שהתמוסס לחלוטין. מוסיפים 4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת כולה לבלילת הגבינות ומערבבים.
מקציפים את השמנת המתוקה ופודינג ווניל לקצפת רכה. מקפלים לבלילת הגבינות
יוצקים את הבלילה על בסיס הבראוניז, עד למחצית מגובה הרינג. מניחים את העוגיות על הקרם בשכבה אחידה וממלאים את הרינג בללת הגבינות הנותרת.

להכנת הקראמבל:
מערבבים את העוגיות הטחונות והחמאה לתערובת פירורית בעזרת מסננת, מפזרים שכבה אחידה על פני העוגה ומקפיאים.

להגשה:
מחלצים את העוגה מהרינג ומפשירים במקרר כשעה.
חותכים לשני פסים בגודל 10×20 ס"מ ומפשירים במקרר במשך הלילה
מקציפים את השונטי לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן צרפתי גדול, מזלפים נטיפים גדולים ומסדרים ביניהם שברי עוגיות.

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים