הצטרפו לmy roladin

גאלט תפוחים ושקדים

מצרכים

בצק עלים חמאה

חומרים למלית תפוחים:

1 כוס  (100 גר') קוביות תפוח ירוק

2 כפות (25 גר') חמאה

2 כפות (25 גר') סוכר חום דמררה

חומרים לקרם שקדים

1/2 כוס(100 גר') חמאה

1/2 כוס (100 גר')סוכר

2 ביצים

1 כוס (100 גר') שקדים טחונים

1/4 כוס(60 גר') קמח

כפית תמצית וניל

אופן הכנה

מרדדים בצק עלים לעובי של כ-2 מ"מ

חותכים מלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 12 ס"מ ומלבן נוסף באורך 30 ס"מ וברוחב 14 ס"מ

את המלבן הגדול חורצים עם סכין דקה חריצים באורך 6 ס"מ במרווחים של ס"מ לכל אורכו.

מקפיצים את התפוחים עם החמאה והסוכר עד להתקרמלות ומקררים

קרם שקדים:

מקרימים חמאה וסוכר עם תמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה

מוסיפים בהדרגה את הביצים לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח לקבלת קרם אחיד

מורחים על המלבן הקטן שכבה דקה של קרם שקדים,משאירים שוליים של כ-ס"מ מכל צד.

מעל הקרם מסדרים תפוחים בשכבה אחידה.

מברישים מעט ביצה על השוליים ומניחים את המלבן השני מעל, מהדקים וחותכים עם סכין ארוכה את השוליים. מברישים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים מעל.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כרבע שעה. מורידים את החום ל 170 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות עד לקבלת עוגה זהובה עם צבע קרמל

מפזרים מעל אבקת סוכר

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים