icon
icon
זמן הכנה: זמן אפייה: מספר מנות: 15 סופגניות דרגת קושי:

מצרכים


המרכיבים לכ-15 סופגניות:  

הבצק

1/2 ק"ג קמח לבן

150 מ"ל מים קרים

1/4 כוס סוכר (100 גרם)

ביצה גודל M (50 גרם)

1 חלמון ביצה

1 כפית  מלח (5 גרם)

37 גרם שמרים טריים

45 גרם חמאה

1/2 כפית ברנדי

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 כפית  תמצית רום

אופן הכנה


הכנת הבצק:

מכניסים למיקסר: קמח , סוכר  ושמרים, ומערבבים למשך דקה.     

מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.           

מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים  4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' .

מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.

ציפוי שוקולד מריר:

שמנת מתוקה 500 מ"ל

שוקולד מריר 625 מ"ל

שוקולד חלב 250 גרם

אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה

שופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת מסה אחידה

אגוזי לוז מקורמלים:

אגוזי לוז קצוצים גס 500 גרם

סירופ מייפל 100 גרם

חמאה 50 גרם

אופן ההכנה:

ממיסים בקערה בעזרת מיקרו את החמאה וסירופ המייפל ומערבבים היטב.

מערבבים אעם אגוזי הלוז

מפזרים את האגוזים על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 17 מעלות כ 10-15 דק עד להזהבה.

מקררים

 

להרכבת הסופגניה

מעדן יולו מריר

הרכבת הסופגניה

ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 את הסופגניה במעדן יולו מריר בחלקה העליון.

טובלים את הסופגניה בציפוי ומנערים היטב על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד .

מסדרים מעל את אגוזי הלוז