הצטרפו לmy roladin

סופגניית ונילה קוקי קרים

  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כמות: 50 סופגניות

כ- 50 יח'

לבצק :

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים (פלוס שקית משפר אפיה)

120 גרם סוכר

80 גרם חמאה

100 גרם (2 יח') ביצים

40 גרם (2 יח') חלמונים

400-450 גרם מים קרים

כפית תמצית וניל

קורט מלח (15 גרם)

30 גרם ברנדי

 

למילוי

160 גרם שמנת מתוקה (38% של השף הלבן)

55 גרם סוכר

380 מ"ל חלב

40 גרם חלמון

35 גרם רונפלור

חצי תרמיל וניל

270 גרם שוקולד לבן

55 גרם חמאה

 

לציפוי שוקולד

500 גרם שוקולד לבן

75 מ"ל שמן

 

לציפוי קרם שנטילי

500 מ"ל שמנת מתוקה (38% של השף הלבן)

20 גרם פודינג וניל

40 גרם אבקת סוכר

 

להרכבת הסופגנייה

עוגיות אוריאו

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט הקמח והחמאה במהירות איטית כ 3 דק. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

מניחים במקרר את הבצק עטוף בניילון נצמד למשך שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ 40 גרם. מכדררים לכדור הדוק. מניחים על מגש עם נייר אפיה ומכסים באופן רפוי עם ניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים עד להכפלה נפח.

בינתיים מחממים שמן בסיר עד לטמפ' של 175 מעלות.

מרימים כל סופגניה בזהירות בעזרת שפכטל והופכים לתוך השמן. מטגנים כ 2-3 דק מכל צד. מוצאים ומצננים.

 

הכנת המילוי

חוצים את תרמיל הוניל לאורכו ומניחים בסיר עם השמנת, החלב ומחצית הסוכר

בקערה טורפים היטב את שאר הסוכר, החלמונים והקורנפלור

מביאים את החלב בסיר לרתיחה. מוזגים בהדרגה תוך כדי ערבוב לתוך החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה ובעבוע. יוצקים על השוקולד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.  מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.

שמים בקערה ומניחים ניילון נצמד על פני השטח למניעת קרום. שמים במקרר עד לשימוש.

 

הכנת הציפוי 

לציפוי שוקולד – ממיסים את השוקולד והשמן על בן מרי.

לציפוי קרם שנטילי– מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב בינוני.

 

הרכבת הסופגניה:

בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 ממלאים כל סופגניה מלמעלה

טובלים כל סופגניה בציפוי השוקולד כמעט עד לציפוי מלא. מניחים על רשת

מפזרים מעל מעט עוגיות אוריאו מפוררות

מזלפים רוזטה של קרם שנטילי מעל

טובלים עוגייית אוריאו שלמה בשוקולד הלבן עד למחציה ומניחים מעל קרם השנטילי

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים