הצטרפו לmy roladin

מתכון למקרון שוקולד

  • כמות: 70 יח'

כ- 70 מקרונים

למילוי שוקולד:

500 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם סוכר

400 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

270 גרם קמח שקדים

300 גרם אבקת סוכר

40 גרם קקאו

100 מ"ל מים

330 גרם סוכר

7 חלבונים (220 גרם)

צבע מאכל חום, לפי העין

צבע מאכל אדום, לפי העין

 

אופן ההכנה:

להכנת המילוי (יש להכין יום קודם): 

מניחים את השמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה

בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר והחלמונים. יוצקים את השמנת על תערובת החלמונים בהדרגה ותוך ערבוב. מחזירים לסיר ומבשלים מעל אש נמוכה תוך ערבוב במרית, עד לטמפרטורה של 85 מעלות.

מניחים את השוקולד בקערה. יוצקים את התערובת על השוקולד וממתינים דקה לפני שמערבבים לקרם חלק עם מטרפה או בעזרת בלנדר מוט

מניחים ניילון נצמד על פני הטופי כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים במקרר למשך הלילה, עד התייצבות

 

להכנת המקרונים:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

טוחנים במעבד המזון את אבקת השקדים, אבקת סוכר והקקאו לאבקה דקה. מסננים דרך נפה עדינה

מניחים את המים ו- 300 גרם סוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה

מניחים מחצית מכמות החלבונים ו-30 גרם סוכר בקערת מיקסר. כאשר טמפרטורת הסירופ בסיר מגיעה ל -101 מעלות מקציפים את החלבונים לקצף יציב. כאשר הסירופ בסיר מגיע ל-118 מעלות יוצקים אותו בזהירות על דפנות קערת החלבונים המוקצפים, תוך הקצפה איטית.  מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד שהקציפה בטמפרטורה של 50 מעלות.

מוסיפים את צבעי המאכל ומקפלים בעדינות

מוסיפים לתערובת קמח השקדים את החלבונים  הנותרים ומערבבים היטב. מוסיפים את המרנג ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 9 מ"מ ומזלפים על התבנית עיגולים בקוטר של 3 ס"מ במרווח היקפי של 2 ס"מ זה מזה. טופחים את התבנית קלות על משטח האפייה כדי לשטח את העיגולים. מניחים בצד להתייבש 20 דקות עד שנוצר קרום.

אופים בתנור 14-16 דקות. המקרונים מוכנים כאשר החלק בעליון קשה למגע. מצננים היטב

מעבירים את המילוי לשק זילוף ומזלפים מעט מילוי במרכז מחצית מהעיגולים. מכסים בעדינות עם מחצית העיגולים הנותרים

מומלץ להקפיא את המקרונים למשך הלילה לפני הגשה

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים