הצטרפו לmy roladin

סופגניית שוקולד בייגלה מלוח

  • זמן הכנה: 3 שעות
  • כמות: 50 סופגניות

 

כ – 50 יח'

לבצק :

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים (פלוס שקית משפר אפיה)

120 גרם סוכר

80 גרם חמאה

100 גרם (2 יח') ביצים

40 גרם (2 יח') חלמונים

400-450 גרם מים קרים

כפית תמצית וניל

קורט מלח (15 גרם)

30 גרם ברנדי

 

אופן הכנת הבצק

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט הקמח והחמאה במהירות איטית כ 3 דק. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

מניחים במקרר את הבצק עטוף בניילון נצמד למשך שעה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ 40 גרם. מכדררים לכדור הדוק. מניחים על מגש עם נייר אפיה ומכסים באופן רפוי עם ניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים עד להכפלה נפח.

בינתיים מחממים שמן בסיר עד לטמפ' של 175 מעלות.

מרימים כל סופגניה בזהירות בעזרת שפכטל והופכים לתוך השמן. מטגנים כ 2-3 דק מכל צד. מוצאים ומיד מכסים בסוכר מכל צידי הסופגניה

 

למילוי:

350 מ"ל שמנת

100 גרם מסקרפונה

50 מ"ל חלב

75 גרם חלמון ( כ-3 חלמונים)

50 גרם סוכר דמררה

15 גרם קורנפלור

1 תרמיל וניל

150 גרם שוקולד לבן מקורמל

50 גרם חמאה

2 גרם פרח המלח

50 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

חוצים את תרמיל הוניל לאורכו ומניחים בסיר עם השמנת, החלב וגבינת המסקרפונה

בקערה טורפים היטב את הסוכר, החלמונים והקורנפלור.

מביאים את החלב בסיר לרתיחה. מוזגים בהדרגה תוך כדי ערבוב לתוך החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה ובעבוע. יוצקים על השוקולד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.  מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.

שמים בקערה ומניחים ניילון נצמד על פני השטח למניעת קרום. שמים במקרר עד לשימוש.

 

טופי קרמל מלוח

320 גרם סוכר

320 גרם שמנת מתוקה

250 גרם חמאה

5 גרם מלח ים אטלנטי

1 מקל וניל

 

אופן הכנה:

בסיר רחב ממיסים את הסוכר על אש נמוכה עד לקבלת קרמל כהה.

במקביל חוצים את תרמיל הוניל לאורכו ומניחים בסיר עם השמנת. מחממים עד לסף רתיחה ויוצקים בהדרגה ובזהירות תוך כדי ערבוב על הקרמל.

מורידים מהאש לכלי גבוה, מוסיפים את המלח ואת החמאה בהדרגה תוך כדי טחינה בעזרת בלנדר מוט. מכסים עם ניילון נצמד עד לשימוש

 

הרכבה:

בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 ממלאים כל סופגנייה פעמיים: בטופי קרמל ובקרם הקרמל המלוח.

מזלפים בעזרת צנטר חלק בקוטר 12 פונפום חלק של בקם הקרמל ומעל מעט טופי קרמל מלוחץ.

 

 

 

 

 

 

 

my Roladin
לחצו כאן ותהנו לפני כולם ממבצעים ועדכונים חמים