-
זמן הכנה: כחצי שעה
מתכון ללחם קיפוד
כיכר לחם זיתים
150 גרם חמאה מומסת
בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
גבינה קשה – מוצרלה מגורדת, פרמזן מגורד, גאודה מגורדת.
אופן ההכנה:
חורצים את הלחם לאורך ולרוחה כך שיווצרו ריבועים. לא חורצים עד הסוף.
בקערה מערבבים חמאה, בזיליקום ושום כתוש.
את ממרח השום מורחים בכל החריצים שעשינו בכיכר הלחם וגם בחלק העליון.
אל החריצים מכניסים את הגבינות הקשות מוצרלה, גאודה ולבסוף פרמזן מגורד.
עוטפים את כיכר הלחם בנייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור חצי שעה על 180 מעלות.
מוציאים, ניתן להבריש שוב בממרח שוב להכניס לאפייה
קצרה של חמש דק ולהגיש כשזה חם מהתנור
בתאבון!