-
זמן הכנה: כשעה וחצי
-
כמות: קוטר 22
עוגת קראק פאי
קראק פאי – תבנית 28
בצק טארט
320 חמאה
70 גרם סוכר חום כהה
70 גרם סוכר לבן
40 גרם חלמונים
375 גרם קמח
100 גרם שיבולת שועל
הכנת הבצק
במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומערבבים עד לקבלת חמאה מוקרמת וחלקה ללא גושים, מוסיפים חלמונים ומקציפים להטמעה.
לאחר מכן מוסיפים את כל היבשים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לתבנית טארט קפיצית ובעזרת הידיים/ תחתית כוס יוצרים טארט או לחילופין מרדדים בין 2 ניירות אפיה את הבצק לעובי 4 ס”מ ומסדרים בתוך תבנית יעודית לטארט בגובה של לפחות 3 ס”מ קוטר 22.
מלית קראק פאי
215 גרם חמאה
175 גרם סוכר
150 גרם שמנת מתוקה
50 גרם קמח
35 גרם סוכר חום כהה
170 גרם סוכר
20 גרם אבקת חלב (לא חובה)
20 גרם קורנפלור
2 גרם וניל
0.5 גרם מלח
150 גרם חלמונים
ממיסים חמאה בקערה במיקרוגל, מוסיפים את כל חומרי הגלם לקערה וטורפים במטרפה או במיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מוזגים את המלית של הקראק פאי על הבצק של הטארט ואופים
אפיה: 170 מעלות 40 דקות.
מצננים ומפדרים באבקת סוכר ומגישים עם קרם פרש/ שמנת חמוצה
בתאבון❤️